szótárAz értelmező szótárat azért hoztuk létre, és bővítjük folyamatosan, hogy az olykor felmerülő szakkifejezések és fogalmak megmagyarázásra kerüljenek.
A magyarázatok saját tudásból és az interneten fellelhető információk összegzéséből íródtak.

Analytics statisztika

A Google Analytics statisztikája az egyik legelterjedtebb professzionális honlapstatisztika mérő eszköz. A Google Analytics bátran használható a honlap analizálására, és bő információval lát el a honlappal kapcsolatos marketing feladatokról.

Bemetszés, riccelés

A Riccelés, vagy magyarul bemetszés egy nyomdai művelet. Külön nyomdai gép szükséges hozzá, ami késekkel dolgozik. A bemetszés, riccelés lényege, hogy az anyagot nem teljesen átvágjuk, hanem csak részben. Például a marticák riccelésekor nem a teljes papírt vágjuk át, hanem csaka felső részét, így az könnyen elválasztható az alsó hordozótól.

Biegelés

A biegelés egy nyomdai művelet neve, bár kis mennyiségben akár otthon, vonalzó mellett is elvégezhető.A "biegen" német eredetű szóból származik a biegelés, ami hajlítást jelent. Innen már könnyű, hogy a biegelés művelete egy hajtás megjelölését, nyomását jelenti. A benyomott felület mellett könnyebb hajtani a lapot.

Copywriter

Szövegíró, aki marketing és reklámszövegeket talál ki, fogalmaz meg. Feladata, hogy a szlogeneket és egyéb szövegeket úgy írja meg, hogy azok az értékesítést erősítsék. A copywriter lehet marketingszakember is (sőt előny is ha ért hozzá), újságíró, vagy egy terület szakembere.

Szabadszavas keresők

A szabadszavas keresők működése azon alapul, hogy egy indexelt információhalmazban (pl.: honlapokon) kulcsszavak, és kereső-kifejezések alapján keresnek. Ez azt jelenti, hogy előre "lementett" adatok között keres. Minél nagyobb, frissebb egy adatbázis, annál jobb minőségű találatokat tud adni a szabadszavas kereső.

Szabványos boríték méretek

Szabványos boríték méretek, boríték típusok

A szabványos boríték méretekkel minden nap találkozunk, hiszen minden küldeményt ezzel a mérettel gyártanak. A sima boríték helyett akár céges nyomtatott borítékot is küldhet, így emelve cégének fényét. A boríték címzést címke segítségével is elvégezheti, így szebb külalakot kölcsönöz. Milyen boríték típusok léteznek? Ofszet, kraft, gascofil,  redős-talpas borítékok, környezetbarát, tyvek, légpárnás- és CD tasakok.

Szabványos DVD borító méretek

Szabványos CD és DVD méretek

Szabványos DVD borító méret és maga a DVD lemez mérete sok grafikai tervezés közben felvetődik. A dvd és CD-t kiegészítő szabványos grafikák méreteit gyűjtöttük egy csokorba.

Szöveg HTML címfokozatok

A szövegek előre definiált HTML címsorai 1-7 között mozognak. Ezeknek a címfokozatoknak a fontossági sorrendjét a keresőmotorok is értelmezik, ezért használatukkal segíthetjük a keresőmotorok munkáját (keresőoptimalizálás), hogy megtalálják a számunkra fontos szövegeket.

Találati lista

A keresőmotorok legfontosabb része a találati lista. A találati listával akkor találkozunk, amikor a kulcsszót, vagy kifejezést beírjuk a keresési mezőbe. Ez a találati lista nem állandó, hanem akkor keletkezik, amikor megnyomjuk a "keresés" gombot. Ha újra keresünk, az már egy másik találati lista.