Honlapkészítés árak

Mi a különbség egy drágább és egy olcsóbb honlap között?

honlapkészítés árNagy. Sok honlapot látok, és a nagy részük nem üti meg az általános mércét. Szerencsére egyre több, ami nem csak designban, hanem programozásában is a kor elvárásai alapján készül. Az árat a cégek és a szolgáltatás minősége/mennyisége határozza meg. De mi a különbség egy jó és rossz honlap között?

Egy rossz honlap tulajdonságai

  • Átláthatatlan design: nem lehet jól navigálni, a szövegek olvashatatlanok (tördelésük miatt, vagy mert képet tesznek mögé), tele van öncélú elemekkel (névnap, naptár, hirdetések), stb.

  • Rossz kódolás: a honlapot részben, vagy egyáltalán nem látják a keresők, néhány böngészőben elcsúszik/nem jelenik meg a tartalom, lassúság

  • Inkompetencia: "olcsó" megoldások tömkelegének együttes hatása mindent borít. Az otthon készült honlap a hozzá nemértéssel kezdődik, és nagyobb bajba sodorhat egy céget, mintha honlap nélkül maradna. Egyrészt javíthatatlan problémák keletkezhetnek az Internet Marketingben , másrészt Ön minden bizalmát elveszítheti az Internettel kapcsolatban.

Egy jó honlap tulajdonságai

  • Jól behatárolt koncepció köré építkezik: minden elemnek és funkciónak értelme és szerepe van, a design is ezek köré épül a látogatók és a keresők érdekében. A koncepció egyéb megjelenéssel, hirdetésekkel is harmóniában van. Ezt a koncepciót írom le részletesen a hírlevélben!

  • Szabályos kódolás: a keresőmotorokra szoktam hivatkozni. A keresők jó honlapokat szeretik, melyek gyorsak, szabványosak, rendezettek. Honlapkészítés alkalmával ezért tervezünk így...

  • Marketingtudatos, képzett tervezőcsapat: az egész honlapra kihat, ha egy olyan programozó, és grafikus tervezi, aki járatos az emberek viselkedésében, a keresők elvárásaival kapcsolatban. A designon kívül egységében tudják nézni a célokat, a céget, és azok alapján dolgoznak. Csak így lehet eredményt elérni.

Érdemes átgondolnia mi a cél, mert az ár attól függ

Amikor valaki kóstolgatja a honlapok lehetőségeit és elkészítteti/készíti első honlapját, tapasztalatlan. A kezdeti siker a tervező cégen múlik, hiszen neki kell/kéne tudnia, milyen eszközökkel érheti el célját (szerezhet ügyfeleket, jelenhet meg a keresőkben, milyen tartalom a célravezető, milyen szövegek a meggyőzőek, stb.)

Nos, akkor milyen árú lesz a honlap?

A pontos ár az igényektől függ, mert az befolyásolja a munka idejét, amiből megszületik az honlapkészítés ára. így jelen esetben leírni lehetetlen. Ami biztos, hogy nagyon meg kell válogatni a céget, akivel elkészítteti. Sajnos sok filléres ajánlat létezik, melyek eredménye szakmailag megkérdőjelezhető. Egy biztos: Azok a cégek, vállalkozók, szomszédgyerekek, ismerősök, akik a pár tízezres ajánlatokat teszik nem fognak tudni olyan színvonalú munkát adni, mint az egy komoly gondolkozású cégnek járna. Miért? Mert egy pontos koncepcióval és céllal rendelkező honlap elkészítése komoly tudást, gépet és programokat és időt igényel. Ezeknek pedig megvan az áruk.

Legbiztosabb árat akkor mondhatok...
ha megfogalmazza elvárásait, és árajánlatot kér tőlünk. Szívesen válaszolunk, és természetesen teljes körű tájékoztatást is adunk. Ezt akár írásban is megtehetjük, erre találtuk ki hírlevélsorozatunkat, ahol végigvezetjük a honlapkészítés azon lépésein, ahol nem csak egy honlapot, hanem ügyfélszerző megjelenést kap.

Az aranyközépút

Az olcsóságnak megvan az ?ára?, tehát nem tartom járható útnak. Természetesen nem kell rögtön a több százezres megoldást választani. Meg kell vizsgálni, ki mit ajánl, mik az előnyök, hátrányok (nem bedőlve a fellengzős szövegeknek), és úgy megtalálni a megfelelő céget a honlap elkészítéséhez.

Csatlakozz a lokális Facebook
csoporthoz és kérdezz!

Lokális marketing facebook csoport