Meta tag optimalizálás

Ön számára Meta tag optimalizálás három jelentőséggel bír. Az egyik, hogy megbízhatóbbnak veszik a keresők azokat az oldalakat, melyeken minden aloldal egyedi és az adott oldalra vonatkozó Meta tageket tartalmaznak, másrészt a TITLE és a DESCRIPTION a keresők találati oldalain is megjelennek, azaz mint egy reklámszöveg népszerűsítik honlapját. Végül a keresőoptimalizálás során jelentősen befolyásolják (TITLE tag) a honlap helyezését a keresőkben.

A TITLE, META KEYWORDS, és DESCRIPTION tagok

meta tag optimalizálás a title és descriptionA keresőmarketing őskorában a Meta tageknek sokkal nagyobb jelentősége volt. A keresők gyakorlatilag ezek szerint rangsorolták a honlapokat. Mára jelentőségük ugyan csökkent, de mindenképpen érdemes foglalkozni velük. A TITLE tag máig rendkívül fontos része az oldalnak, gyakorlatilag erre kattinunk (vagy nem), amikor a keresőben a találati oldalakon vagyunk.

Hogyan végezzük el honlapja Meta tag optimalizálását?

Először is a Google Webmester eszközök segítségével megnézzük milyen Meta tag hibákat jelez, majd korrigáljuk azokat.

Honlapjának minden aloldalához külön címet (TITLE), leírást (DESCRIPTION), és kulcsszavakat (KEYWORDS) rendelünk.

Ennek köszönhetően honlapjára úgy tekintenek a keresőmotorok, mint egy rendezett egységre, ahol minden a helyén van, valamint az összefüggések miatt versenyelőnybe kerül azokkal a (jelentős számú) honlaptulajdonosokkal szemben, akik nem foglalkoznak a Meta tag optimalizálással.

Csatlakozz a lokális Facebook
csoporthoz és kérdezz!

Lokális marketing facebook csoport