Linkajánlás

A linkajánlás az Ön számára annyit jelent, hogy honlapja tartalmában jobban megbízik majd a Google kereső, így előrébb sorolja honlapját a találati listákon. Tartós eredményt érhet el, így akár évekre is megelőzheti konkurenciáját! Linkajánlás során különböző honlapokon, blogokban linkgyűjteményekben helyezzül el linkjét, így onnan látogatókra is számíthat.

linkajánlásLinkajánlás folyamata

Felmérjük honlapjának eddigi link helyzetét és igény esetén a honlap keresőbarátság elemzését is, hogy milyen linkajánlásra van szükség pontosan. Ezek után kezdünk neki a linkajánlásnak, aminek az ideje 1-3 hónap, illetve igény szerint folyamatos, véget nem érő feladat. Kerüljük a rövid idő alatt több száz oldalra történő regisztrálást, mert a rengeteg link egy időben történő megjelenése gyanút ébreszt a Google keresőmotorban, nem látja annak természetességét.

Először magyar oldalakra ajánljuk a linket, az általunk gyűjtött katalógusokkal (pl.: lap.hu ) kezdünk, majd a konkurens oldalakra mutató linkekkel folytatjuk. Honlapját ingyenes cégadatbázisokhoz is hozzáadjuk.

A linkajánlás eredménye már 1-3 hónap után megjelenik: növekvő látogatottság, jobb pozíció a keresőkben.

Linkajánlás típusai

  • Konkurens honlapokra mutató linkek vizsgálata során megnézzük honnan mutatnak linkek konkurensére, és amennyiben lehetséges, mi is ajánluk oda az oldalt.

  • Áltatlunk gyűjtött katalógusokba regisztrálás az évek során rengeteg oldalt gyűjtöttünk (500-600db), ahova linkek ingyenesen elhelyezhetőek. Ezek többnyire linkgyűjtemények, azaz releváns oldalakról kapja linkajánlás során a "szavazatokat". Az elmúlt időben ez a módszer veszélyes is tud lenni, ezért csak olyan oldalakra ajánljuk a linket, aminek magas a rangja.

  • Partner honlapokkal való kölcsönös együttműködés, amikor már nincs hely, ahova bekerülhetnénk (ingyenes katalógusok, cégadatbázisok, stb.) akkor újabb kapcsolatokat kell keresni, más oldalakkal együttműködve kell a linkeket terjeszteni.

  • Cikkekkel való népszerűsítés során témába vágó cikkeket írunk (illetve az Ön segítségével) és azt különböző honlapokon helyezzük el, így biztosítva a releváns bejövő linkeket. Nem titok, hogy a szövegbe ágyazott linkek a legértékesebbek, ezért különböző blogokat és médiumokat keresünk fel, hogy szakcikkekben jelenhessen meg.

  • Linkmegosztó oldalak segítségével viszonylag sok linket szerezhetünk, és a honlap mélylinkelésére is lehetőségünk nyílik. Ilyen oldalak a Digg és Delicious.

  • Apróhirdetés feladása ugyan nem hosszútávú linképítési eljárás, de hasznos, amikor kis nyüzsgést szeretne honlapja körül kelteni (pl.: induló honlapnál). A hirdetések meghosszabbításával hosszútávon is megmaradnak a linkek.

Mire számíthat linkajánlás után?

A linkek megerősítik honlapját. Mivel ez a Google szemében is legális a linkajánlás módszer, hosszútávú eredményeket várhat el tőle. Azaz, ha honlapja is rendezett, keresőoptimalizált felépítésű és jó tartalommal rendelkezik, biztos sikere lesz, és az áhított kulcsszavakra jó pozícióba kerül a keresők találati listáin. A megfelelő kulcsszópozíció elérése csak szorgos munka kérdése.

Csatlakozz a lokális Facebook
csoporthoz és kérdezz!

Lokális marketing facebook csoport