Image

Helyi marketing teljes tudástár


Minden, amit a Lokális Online Marketingről tudnod kell!


 
 
 


Tanulási modulok

Válassz a következő modulok közül és tegyél szert tudásra az egyes témákban.

struktúrált adatok

Schema Markup és a lokális keresőoptimalizálás

A Schema Markup egy eszköz, aminek segítségével bizonyos adatokról megmondhatod a keresőmotoroknak, hogy pontosan mik azok. Így adhatod meg lokális adataidat a robotoknak, amik utána behelyeznek adatbázisaikba, így optimalizálva keresőkre is honlapodat.

A lokális adataid is ilyen részek, aminek a lokális keresőoptimalizálás területén is nagy haszna lesz.

Minden a szemantikus webbel kezdődött...

A szemantikus web egy olyan hely, ahol a robotok már nem csak adatokat látnak, hanem összefüggésbe tudják helyezni.

Ha van egy üzleted, akkor az egyrészt foglalkozik valamivel (pl.: autómosás, ruhák árusítása, szervíz, stb.) másrészt megtalálható valahol. A szemantikus weben, amikor keresnek mondjuk egy gumijavító műhelyet, akkor a keresőmotorok kitalálják mire van szüksége a felhasználónak. Nem messze lévő, hanem a közeledben megtalálható helyi vállalkozásokat fog mutatni és olyanokat, akiknek van gumijavítás szolgáltatásuk.

Mit tehet a gumijavító műhely? Amellett, hogy foglalkozik a keresőoptimalizálással és rengeteg hasznos tartalmat jelenít meg a gumijavításról, a honlapját is felcímkézi. Megmutatja a keresőmotoroknak, hogy hol van a vállalkozása, így máris optimalizálta helyi keresésekre.

lokális checklist
Töltsd le a
Lokális Marketing
ellenőrzőlistát!

schema a keresőbenMás megjelenés a keresőben

A schema markup segítségével eseményeket, értékeléseket kiemelt jelentőségű dolgokat jeleníthetsz meg magában a keresőben. Sokkal feltűnőbb megjelenést kaphatsz így javul az átkattintási arány is.

Hogyan segít a Lokális keresőoptimalizálás területén?

schema markup megjelenéseA Google imádja az adatokat. Ha segíteni tudsz ebben neki, akkor azt meghálálja. Az elv lényege persze nem ez, hanem, hogy a weboldaladat helyileg is be tudja határozni a Google. Amenyiben ugyanis tudja, hol helyezkedsz el, a kereséseknél azok elé tudja tenni, akik a közeledben keresnek.

Nos a struktúrált adatok segítségével megmondhatod a Google számára, hogy hol helyezkedik el az oldalad.

 

Schema Markup eszközök

Struktúrált adat készítő

Egy nagyon egyszerű eszköz. Megadod honlapod címét, majd magán az oldalon bejelölöd az adatokat. Mindegyikről megmondod, hogy melyik micsoda. A Structured Data Markup Helper eszköz pedig készít belőle egy kódod, amit a honlapodba illesztve máris használhatsz.

 

 

Struktúrált adat ellenőrző eszköz

A teljes képernyős változatot itt találod, de akár rögtön ellenőrizheted is, hogy ha már használod az oldaladon, azok helyesen jelennek e meg.

Lokális Facebook csoport

Lokális marketing facebook csoport