Bemetszés, riccelés

A Riccelés, vagy magyarul bemetszés egy nyomdai művelet. Külön nyomdai gép szükséges hozzá, ami késekkel dolgozik. A bemetszés, riccelés lényege, hogy az anyagot nem teljesen átvágjuk, hanem csak részben. Például a marticák riccelésekor nem a teljes papírt vágjuk át, hanem csaka felső részét, így az könnyen elválasztható az alsó hordozótól.

Biegelés

A biegelés egy nyomdai művelet neve, bár kis mennyiségben akár otthon, vonalzó mellett is elvégezhető.A "biegen" német eredetű szóból származik a biegelés, ami hajlítást jelent. Innen már könnyű, hogy a biegelés művelete egy hajtás megjelölését, nyomását jelenti. A benyomott felület mellett könnyebb hajtani a lapot.

Szabványos boríték méretek

Szabványos boríték méretek, boríték típusok

A szabványos boríték méretekkel minden nap találkozunk, hiszen minden küldeményt ezzel a mérettel gyártanak. A sima boríték helyett akár céges nyomtatott borítékot is küldhet, így emelve cégének fényét. A boríték címzést címke segítségével is elvégezheti, így szebb külalakot kölcsönöz. Milyen boríték típusok léteznek? Ofszet, kraft, gascofil,  redős-talpas borítékok, környezetbarát, tyvek, légpárnás- és CD tasakok.

Szabványos DVD borító méretek

Szabványos CD és DVD méretek

Szabványos DVD borító méret és maga a DVD lemez mérete sok grafikai tervezés közben felvetődik. A dvd és CD-t kiegészítő szabványos grafikák méreteit gyűjtöttük egy csokorba.

Lokális Facebook csoport

Lokális marketing facebook csoport