A vörös szín

Szereti a vöröset? Akkor Ön dinamikus és szereti az erős ételeket. Ugyanakkor többet fizet majd autója biztosítására. Azért vigyázzon! Betegen, lázas állapotban kerülje el kedvencét a gyorsabb felépülés érdekében.

A vörös szín

Leghosszabb hullámhosszúságú, erőteljes szín a vörös. Erőteljes hatása szinte már provokatív. Jól látható, ezért lettek pirosak a stoptáblák és a tűzoltó felszerelések. Alapszínekhez tartozik, hatása alapján, pedig a meleg színekhez sorolható.

A vörös kifejezi

vörös színA vérrel való asszociáció miatt az élet és halál jele. Az élet szimbolizálásán keresztül bajelhárító színként alkalmazták és alkalmazzák ma is. Mivel a vörös a tűz színe is, gyakran a háborúval, veszéllyel, erővel, hatalommal társítják. Bíborvörösben, a kardinálisok színében egyesül a világi és a szellemi hatalom. A tűz miatt a melegség is hozzá kötődik. A vörös a nemiség szimbóluma. Ahogy a szokás is diktálja, a vörös rózsa a kedvesnek jár. A piros ruha szintúgy a szexuális túlfűtöttséget jelenti. A piros világos árnyalatai élvezetet, szexualitást, szenvedélyt, érzékenységet, vágyat és szerelmet jelképezik, míg a sötétebb árnyalatok erőt, akaraterőt, vezetést, bátorságot, vágyódást, dühöt, rosszakaratot, és haragot sugallnak. Ahogy a szerelem, éppúgy a gyűlölet színe is. A pénz, az egzisztencia, az ismertség, a hírnév, a jólét, a gyorsaság és a testi kapcsolat fontosságának kifejezésére is szolgál.

Vörös szín hatása

A vörös, amellett, hogy odavonzza a figyelmet, igen mozgalmas szín. Az idő gyorsabb telésének érzetét kelti, felemeli a vérnyomást, növeli a légzésszámot, és cselekvésre kényszerít, ösztönző hatású. Éppen ezért tettvágyat, izgalmat, hódításvágyat, bátorságot vált ki, élénkséget, kedvességet szimulál. Aktiválja a harci és a férfias ösztönt. Izgató, drámai, nem figyelmen kívül hagyható, emiatt figyelmeztető, a vér miatt ösztönösen veszélyt jelző.

Iratkozzon fel hírlevelemre, ahol olyan hasznos tippeket olvashat, amit nem mindenkivel osztok meg!

Gyakorlati használata

vörös szín kifejezHa ötletteremtésre, dinamizmusra, teljesítőképességre van szükség, vagy hideg helyet kell felmelegíteni, a vörös színhez kell nyúlni. Kiemelő színként jól alkalmazható, hiszen előtérbe hozza a képeket, szövegeket. Az embereket gyors döntésre kényszeríti, ezért gombok megjelenítésére kiválóan alkalmas. Reklámokban gyakran társítják erotikus tartalommal, ugyanúgy, mint energikus jelentéshez, dinamikus élethez. Legvilágosabb változatától a legerőteljesebb vörösig ez a szín az élet valamennyi fokozatát képes kifejezni.
Kerülendő olyan alkalmazásoknál, ahol a hűtés, nyugtatás, feszültség levezetése a cél, hiszen erőteljes, sugárzó erejét elnyomni nem egyszerű. Könnyű, légies lelki mezőkre teljesen alkalmatlan. Arról nem is beszélve, hogy ha ezt a színt túlságosan sokáig alkalmazzák, türelmetlenné, nyugtalanná, agresszívvá teheti az embert. Túlzott használata ? energetizáló hatása mellett ? ?túlpörgeti?, kifárasztja a szervezetet. Ha nem mértékkel bánunk vele, nemkívánatos hatást érünk el.

Mi számolunk a színek jelent?ségével! Ismerjük ?ket, és az Ön szolgálatába állítjuk hatásukat! Vegye fel velünk a kapcsolatot most, vagy nézze meg szolgáltatásainkat, ahol b?vebb felvilágosítást kap tevékenységeinkr?k!

Történelem, kultúra

Régi emberek védelemre használták a vörös színt. Halottaikat festették be vele, barmaikat nem csak a tűz védelmében, hanem termékenységben is reménykedve színezték be. Görögországban vörös lepellel segítették a túlvilágra jutni halottaikat. Rómában a menyasszony tűzpiros fátyla a szerelem, szenvedély kifejezője volt. A zsidó és keresztény hagyományban a komolyság, a fenség színe. A piros lámpás házak színeként máig a paráznaságra utal. Színe az ördögnek, Marsnak, a háború istenének, és a főistennek Jupiternek is. Gyakran volt a forradalmak zászlajának színe. Kínában szerencsét és boldogságot jelent, de az észak-amerikai indiánok számára a katasztrófa szimbóluma.

A vörös gyógyászati hatása

Kerülendő a vörös szín gyulladások, lázas állapot, valamint magas vérnyomás esetén. Emésztési zavarokra is hat, depresszió ellen javallott, erősíti az immunrendszert, kedvezően befolyásolja a lép, vese, epe működését, jótékonyan hat az ivarmirigyekre és a nemi működésre, Erősíti a méhet. Vérre gyakorolt közvetlen hatása vérkeringési zavarok ellen ajánlható, valamint vérszegénység ellen. A vörös szín az ekcémára, valamint az összes, nem gyulladásos bőrbetegségre kedvező hatást fejt ki. Gyógyító hatása van a vörös színnek a krónikus, köhögés, valamint gégefő- megbetegedések esetén is.

{fcomment}

Lokális Facebook csoport

Lokális marketing facebook csoport