Google vélemény törlése

Google Cégem vélemény törlése

Hogyan lehet törölni a Google Cégem felületén lévő véleményeket? Az általunk írt véleményt bármikor törölhetjük, viszont cég esetén nem minden esetben tilthatjuk le a véleményezett üzletet, de van rá módszer. Megmutatom, hogyan kezeld és töröld a nemkívánatos megnyílvánulásokat.

 

Google cégem véleményGoogle Cégem vélemények

Amióta megjelent a Helyi Idegenvezető program, azóta megszaporodtak a véleményezők is. Ezek az értékelések a cégünk adatai mellett jelennek meg a keresőben, a térképen, és egyre több lokális felületen. Az értékelések nyilvánosak és névvel vannak ellátva, ezért mindenki láthatja, hogy ki és mit írt. Ennek nincsen más módja. Nem lehet rejtetten, vagy anonim módon véleményezni (ami ad némi hitelességet).

A véleményeket sokan olvassák, ezért ajánlott odafigyelni rájuk. Arra is, hogy ne kapjunk rosszat, de ha mégis, akkor a kezelésére.

Ha a Google Cégem értékelések kezeléséről mindent szeretnél tudni, akkor a linken lévő cikkben minden le van írva a teljes témáról a véleményekről, azokra adandó jó válaszokról.

Google értékelés letiltása vagy kikapcsolása

A Google vélemények kikapcsolására nincs mód sem a keresőben, sem a térképen, hiszen ez szerves részét képezi a szolgáltatásnak. A letiltás helyett jelenthetjük a nemkívánatos bejegyzést, de csak a véleményekre vonatkozó irányelvek megsértése miatt lehet bejelentést tenni. Ha csak nem tetszik a komment, vagy rossz benyomást alkot rólunk a hozzászólás, nem törli a Google!

Hogyan ellenőrzi a véleményeket a Google?

A Google időről időre végignézi a felhasználói profilokat. Tehát nem csak a Cégeseket vizsgálja, hanem a felhasználókat is ellenőrzi.

Ilyenkor töröl képeket, meg az automatikusan vizsgálható irányelvekkel ellentétes hozzászólásokat.

Úgy nézheted meg magadnál, hogy törölt e valamit a rendszer, hogy megnézed a profilodban a képszámot/véleményszámot. Majd kilépve megnézed a publikus profilodat. Ott lesz számbeli különbség. A különbség lesz a törölt képek száma.

VAN VISZONT egy mód, amikor nem fogják törölni a véleményt. Amikor a vélemény maga nem kifogásolható, valamint GPS koordináta szerint is a helyszínen írta egy megbízható felhasználó.

Teszteltem, hogy kamu profil, nem kamu profil, valamint GPS alapján ott készüt képnél milyen a törölhetőség és azt tapasztaltam, hogy egyáltalán, vagy nehezen törölhetőek az irányelveknek nem, csak a cég érdekeinek nem megfelelő tartalmak.

 

google vélemény megjelöléseGoogle Cégem vélemény törlésének lépései

  1. Regisztrálj a Google My Business felületére. Ha még nincs fiókod, akkor itt leírom, hogyan kell regisztrálni. Céges regisztráció nélkül maximum jelenteni tudod a tartalmat.

  2. Navigálj a kérdéses véleményre a Google My Business felületén a "vélemények" menüpontban, majd az írás jobb felső sarkában nyomd meg a jelentés gombot.

  3. A felületen ezek után meg kell adnunk az okot (gyűlöletkeltő, reklámot tartalmaz, nem témába vágó, stb.) majd elküldjük az űrlapot.

  4. A vélemény törlésének kérése után ennek megerősítő oldalára jutunk. Ezzel véget ért a vélemény törlésének kérése

 

Miért nem lehet törölni a Google Maps véleményt?

A véleményt alkalmatlannak lehet jelölni, de direktben és azonnal törölni nem lehet. Ennek az oka, hogy a Google nem szeretné, ha egy cég csak azért távolítana el egy kritikát, mert azt róla fogalmazták meg.

 

Google vélemény optimalizálás

A Google cégem felület optimalizálásának segítségével jobb pozícióba kerülhet a vállalkozás a találati listákon. A lokális SEO (keresőoptimalizálás) a véleményekre is kihat. Nem mindegy, hogy:

  • Milyen gyakran érkeznek vélemények egy cégről

  • Milyen a vélemények szövegezése, tartalmaz e kulcsszavakat

  • Összesen hány vélemény van egy cégnél

Ha tehát a Google My Business felületet szeretnéd optimalizálni, akkor erre a területre is oda kell figyelned. Erről a témáról még többet olvashatsz a lokális marketing szolgáltatási oldalunkon.

Kérdések és válaszok

Érdemes válaszolni az értékelésekre?

Igen, az ügyfelek által írt véleményekre mindenképp jó, ha válaszolunk, mert egyrészt az írójának is pozitív üzenetet küldünk ezzel, a közönség is látja, hogy gondoskodunk az ügyfelekkel, valamint a Google algoritmusa is meghálálja.

A Google Cégem vélemények kikapcsolhatóak?

Nem, ez a funkció nem kapcsolható ki. Akkor jársz a legjobban, ha kezeled a véleményeket és minél többet gyűjtesz, hogy a kevésbé rosszak ne legyenek kirívóak.

Felhívhatom a véleményezésre az ügyfeleim figyelmét?

Igen, valós ügyfelek, a vállalkozásnál valóban megforduló ügyfelektől teljesen jogosan kérsz be véleményt. Viszont nem valós véleményekért, vagy azok hirtelen tömeges bekéréséért bűntethet is a Google.