Google cégem fiókbeállítás

google cégem fiókbeállitásBár a Google Cégem egy ingyenes lehetőség, beállítása látszólag könnyen elvégezhető, a fiókok 75%-a nincs jól optimalizálva, így nem tud versenyre kelni a konkurenciával.

A Google cégem fiókbeállítását bármelyik cég ingyen elvégezheti, leírom ennek beállításnak az alapjait, de ha kimagasló eredményeket szeretne, szolgáltatásunkkal örömmel segítünk!

 


KÉRJE SZOLGÁLTATÁSUNKAT

 

 

 

google cég megjelenítéseCég megjelenítése a Google térképen és keresőben

Google kereséskor gyakran találkozhatunk azzal, hogy egy cég külöleges módon külön kártyán jelenik meg (mint a képen). Ennek oka, hogy a Google már felismeri egy cég nevét, címét vagy telefonszámát és fontosabb adatait, amiből egy céges kártyát készít.

A megjelenés sok esetben automatikus, különböző helyekről gyűjtött adatokból készíti el a kereső robotja, de az is megtörténhet, hogy egy lelkes szerkesztő helyezi el a vállalkozást a térképen. Viszont optimális esetben, maga a cég gondol arra, hogy megjelenítse magát a Google térképen és keresőben. Ekkor saját magát tudja feltenni a Google Cégem szolgáltatásba.

De mi van akkor, ha már megjelenek a keresőben?

Hogyan birtokolhatom a saját vállalkozásomat a Google felületén?

 

Google Cégem regisztráció

google cégem regisztráció Sok esetben már megjelenik cégünk a keresőben, de nem férünk hozzá. Ahhoz, hogy átvegyük az irányítást, regisztrálnunk kell a Google Cégem felületére.

Ezt az előbbi linken keresztül is megtehetem, de ha a felület már megjelenít, akkor az "Ön a tulajdonosa ennek a vállalkozásnak" gomb megnyomásával is elindíthatjuk a folyamatot.

A rendszer ekkor végignavigál a regisztrációs folyamaton. Itt lehet szükség szakértelemre, hogy minden részlet megfelelően jelenjen meg és jól optimalizált fiókot kapjunk a regisztráció végén.

 • Először meg kell adnunk, milyen típusú vállalkozás vagyunk. Kirakat (üzletünk van, ahova a vásárlók jönnek), szolgáltatási terület (kiszállunk az ügyfélhez egy területen), vagy márkanév (ezt nem ajánlom, mert mint lokális hely így nem jelenhetünk meg) közül választhatunk.

 • Címünk megadása

 • Ellenőrző postai levél: a Google hagyományos postai úton fogja ellenőrizni, hogy a cégünk valóban a megadott címen található e

 • Céges adatok megadása

 • Fotók feltöltése

 

Hogyan készítsünk Google céges oldalt?

 A céges regisztráció során több adatot is meg kell adnunk:

 • Cégnév: a cég hivatalos neve. Vigyázzunk, hogy olyan nevet használjunk, amit más megjelenésünknél is, mert ha azonosság esetén tud minket a Google beazonosítani a későbbiekben más felületken (cikkekben, Facebook és egyéb megjelenéseinknél.)

 • Cím, telefonszám: itt is azonos módon használjuk, azaz abban a formátumban, amit monden megjelenésünknél

 • Kategória: itt előre meghatározott kategóriák közül válogathatunk. Némi segítséget kaphatsz a következő táblázatból, de vannak még trükkjei ezek megadásának...

Google Cégem optimalizálása, használata

Van néhány tanács, amiket érdemes megfogadni, ha egy jó fiókot szeretnénk.

 • Adatok helyessége: minél több adatot adunk a Google Cégem rendszerének, annál hitelesebb lesz a vállalkozás, annál jobban fogja tudni megmutatni a kereső a releváns kérésekre az oldalt.

 • Weboldal címénél a saját honlapot érdemes megadni, nem pedig közösségi média oldalt, vagy egy aloldalunkat (kivéve ha több üzlettel rendelkezünk)

 • Értékelések fontossága: a külsős véleményeket és értékeléseket kezelni kell, válaszolni rájuk, még ha rosszak is. Ennek is nagy jelentősége van a lokális keresőoptimalizálás szempontjából

 • A fotók különleges jelentőséggel bírnak. Legyenek minőségi fotók minden kategóriában

 • Frissítés: minden adat folyamatosan frissüljön, gondoskodjunk a folyamatos értékelésekről és fotókról, az adatok helyességéről.

A felület optimalizálásával a lokális SEO (keresőmarketing) foglalkozik.

 

Segítünk!

Lokális marketing szolgáltatásainkkal segítünk nem csak a fiók kialakításában, hanem a Google cégem fiók optimalizálásában is. Több helyi, vagy közelben lévő ügyfél fogja megtalálni! Pont azok, akik a környéken az Ön szolgáltatását keresik!